Waarom oefenen met mij:

Experimenteer en verwonder, dat is waar het om gaat!

Experimenteren is leren! Het neemt je belemmeringen als ‘ik durf, kan of wil het niet’ weg. Resultaat: jouw deelnemer zal het geleerde daadwerkelijk in de praktijk toepassen. Zelf voelen is het meest effectief en maakt de meeste indruk. Kans is groot dat je de ervaring nooit meer vergeet. Experimenteren is goed!

Verwonder over wat je kunt! Door je te verwonderen kom je uit de automatische piloot stand, het haalt je naar het ervaren en dus uit het denken. ‘Verwondering is het begin van alle wijsheid’ -Aristoteles-. Verwondering zorgt voor een hele pure waarneming en voor nieuwsgierigheid. Je laat dat wat je al weet een beetje los en staat open om iets nieuws te ervaren. Zo krijg je de kans om nieuwe ervaringen op te doen die je weer wijzer maken.

Je leert het best in de praktijk. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat mensen 90% van wat ze leren door ervaring in de praktijk zullen toepassen. Door een praktijksituatie in een cursus of training na te bootsen, heb je het grootste rendement! Nu moet ik de woorden simulatie, ervaringsgericht leren en leersituaties nog ergens kwijt in een zin, zodat ik alle google-termen op mijn site heb staan wat met trainingsacteren te maken heeft. Gelukt!